Monday, December 13, 2010

Wikileaks 2

Gara-gara pendedahan kabel diplomatik dan risikan oleh Wikileaks, hari ini negara menjadi kecoh besar apabila pemimpin-pemimpin politik kita dan media berlumba-lumba mengulasnya.

Anwar Ibrahim, tuan punya badan, menyalahkan polis Cawangan Khas dan menegaskan kabel diplomatik tersebut tidak mempunyai apa-apa bukti.

Dr Mahathir Mohamad pula percaya Anwar tidak mungkin dijerat untuk melakukannya tetapi percaya Lee Kwan Yew memang mengetahui kegiatan Anwar!

Ibrahim Ali, yang ingin membuktikan beliau telah benar-benar sihat dan segar, tidak hairan dengan pendedahan Wikileaks. Ia bukan lagi satu rahsia, katanya.

Peguam Anwar, Sankara Nair, pula ingin merujuk perkara ini -- khususnya media seperti Utusan Malaysia dan New Straits Times -- kepada mahkamah atas alasan sub judice.

Menariknya, peguam ini memetik wawancara Malaysiakini dengan Anwar pada Julai 2008 yang melaporkan Anwar pernah berkata beliau memang sudah mendapat maklumat bahawa (bekas) ketua polis negara Musa Hassan sedang merancang sesuatu.

Bayangkan, ini satu pendedahan kabel oleh Wikileaks....

3 comments:

mazir said...

dah lama tak kesini..

Alisha Residenc said...

anda boleh sila pertukaran pautan, sila? Saya akan melakukan perkara yang sama,
laman saya http://alisharesidence.blogspot.com/
berharap anda jangan keberatan

panas said...

ini kalilah!